FLAVIN7-VITAMINOK

A flavonoidok megkötik a szabadgyököket, mérséklik az érelmeszesedés veszélyét, gátolják a ráksejtek keletkezését és szaporodását, immunerősítő, gyulladáscsökkentő,antiallergén, májvédő, vírus- és baktériumellenes hatásúak. Javítják az általános erőn

 Emésztőrendszerünk segítöi az enzimek!

 webaruhaz__08709.gif katt rá

 

                      685-gastrobalance_intenzyme.jpg

GastroBalance - elérhető egyensúly!

A gyomorégés a mellkas közepén, a mellkas alsó, vagy a hasüreg felső részén jelentkező égő fájdalom. Súlyos esetben a tünetek a nyakra is kiterjedhetnek. Étkezés után illetve testhelyzet változtatásra fokozódhat, de meg is szűnhet.

A stressz, az alkati tényezők, a tavaszi, őszi időjárás, kiadós étkezések, alkoholfogyasztás is fokozott savtermeléssel jár, ami könnyen kiválthatja a gyomorégést, valamint görcsös felhasi fájdalmat, hasmenést is okozhat. A gyomorégés oka lehet még a gyomor- vagy nyombélfekély, vagy az alkoholfogyasztás matt kialakuló gyulladások, parazita, bizonyos gyógyszerek mellékhatása,.
A savlekötő készítmények jelentősen gyengítik az emésztést lehetővé tevő enzimek hatékonyságát. Ennek következtében emésztési problémák alakulhatnak ki, amelyek emésztési, és felszívódási zavarhoz vezethetnek. A felszívódási zavar immungyengeséget, allergiás tüneteket, rossz sebgyógyulást, bőrproblémákat és hangulatingadozást okozhat.

A gyomorfekély kialakulása
A sav először izgatja a gyomornyálkahártyát gyomorhurutot okoz, majd idővel fekély alakul ki.
A sav izgató hatása gyomorvérzéshez, a gyomorfal perforációjához vezethet, ami életveszélyes lehet.
A savtúltermelés oka sok esetben a Helicobacter pylori okozta fertőzés.
A gyomorégés ellen gyakran használnak savlekötőket. Ezek nagymértékű fogyasztása a szervezet túlzott lúgosodását váltja ki, ami szintén káros.
A savkötők hasmenést, émelygést, székrekedést, puffadást, vitamin- és ásványianyag hiányt okozhatnak.

Enzim összetevők:
A proteáz enzimek a fehérjék bontását mára gyomorban elkezdik, majd a vékonybélben folytatják, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet.
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni.
A szénhidrátok bontását több enzim végzi. Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi. A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, mg az amiláz a belső kötések bontását teszi ehetővé. A celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, ezzel teszi lehetővé rostok lebontását.
Ásványi anyagok:
Kálium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel.
Nátrium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel. Magnézium-citrát a citromsav sója. Enyhén hashajtó hatású.
Növényi összetevők:
Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra L): A Földközi tenger partvidéken ás Ázsiában honos növény, bár az egész világon termesztik. Gyomorfekély kezelésére régóta használják. A savlekötő gyógyszerekkel szemben, az édesgyökér a normális védekező mechanizmust stimulálva akadályozza meg a fekély kialakulását. Mindezek mellett, gyulladáscsökkentő, köptető, görcsoldó szer.
Kamilla (Matricaria chamomilla): gyógyítja a gyomor- és bélbajokat, gyulladásellenes, görcsoldó, bélgázcsökkentő szélhajtó hatású. Hatásos gyomor- bélhurut- és nyombélfekély esetén is.

                       687-digestmix_intenzyme.jpg

DigestMix Intenzyme kapszula 100db
 
 
DigestMix - az összetett feldolgozó rendszer!
A DigestMix enzim-komplex összetevői emésztést elősegítő enzimek.

A legtöbb enzim megsemmisül az ételek készítése során, ezért a készételből hiányoznak az emésztőenzimek. Ennek következtében a teljes emésztés a szervezetre hárul, emésztési problémák alakulhatnak ki, amelyek felszívódási zavarhoz vezethetnek.
Az enzimek az emésztési folyamat nélkülözhetetlen elemei.
Amint az étel bekerül a szájba, az enzimek azonnal hozzálátnak a táplálék bontásához, ez a folyamat addig tart, amíg a tápanyag a bélfalon keresztül fel tud szívódni.

Szénhidrátbontó enzimek:
A szénhidrátok bontását több enzim végzi. Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi. A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, míg az amiláz a belső kötések bontását teszi lehetővé.
Sok embernél jelentkezik emésztési probléma a gyümölcsök, zöldségek és gabonafélék fogyasztása után, mivel az ezekben található rostokat nem vagyunk képesek lebontani, nincs az emésztőrendszerünkben cellulózt bontó enzim, ezért a cellulóz a gyomorból változatlan formában a belekbe jut, ahol a bélbaktériumok erjeszteni kezdik a rostokat.
Az erjedés következtében gázképződés, hasi diszkomfort érzés alakulhat ki.
A termékben található celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, így nagymértékben hozzájárul a gyümölcsök, zöldségek, gabona félék sejtfalában található rostok lebontásához.
Ahhoz, hogy a szervezet hasznosítani tudja a tejcukrot (laktőz), le kell azt bontania. Ennek két útja van: A laktózt a vékonybélben a laktáz enzim bontja, majd annak cukor összetevői felszívódnak. A másik út: a belekben élő baktériumok a laktózt vagy közvetlenül felveszik vagy erjesztik. Azoknál az embereknél, akiknél hiányzik a megfelelő mennyiségű laktáz enzim, a bakteriális út érvényesül, Viszont a megemésztetlen laktóz tovább halad a béltraktus távolabbi részébe. Ennek következtében fájdalom, felfúvódás, görcs, böfögés és hasmenés léphet fel.

Fehérjebontó enzimek:
A táplálékban található proteáz enzimek savas pH-n képesek a fehérjék belső kötéseinek hasítására. Ezáltal a fehérjék bontása már a gyomorban elkezdődik, majd
a vékonybélben folytatódik, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet.
A termékben található fehérjebontó enzimek képesek hatékonyan segíteni a proteinek bontását.

Zsírbontó enzimek:
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni. A zsíroldékony vitaminok felszívódási zavarának hátterében is a zsírok tökéletes emésztése áll.

Növényi összetevők:
Borsmenta: hatóanyagai gyorsan enyhítik a hányingert, hányást, a haspuffadást, a gyomor és bélgörcsöt, valamint az idegi eredetű gyomorpanaszokat is. Megkönnyíti az epehólyagból az epe ürítését, görcsoldó és szélhajtó hatással rendelkezik.
Ánizs (Pimpinella anisum): a Földközi-tenger mellékéről származik, már az ókori Egyiptomban is használták Étváqyjavító, emésztést serkentő szélhajtó, gyomor-, bél és epebántalmak elleni szerként is használják..
  
 
             bromelin100.gif 
 
Bromelin Intenzyme kapszula 100db
 
 
Bromelin - a gyógyuló szervezetnek!
Egy univerzális enzim, amely testünk szükségleteit elégíti ki.

Az ananász (Ananas comosus), a Broméliafélék csatádjába tartozó növény. Az ananász növény termése és szára tartalmazza a bromelin nevű enzimet.

A bromelin gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező fehérje bontó enzim, amit az 1950-es évek óta használnak különböző terápiás célokra, a sportsérülésektől kezdve a szívbetegségig.

Általanosan használják: kisebb sérülések és zúzódások csökkentesére, sebgyógyulás és műtét utáni lábadozás segítesere, hörghurut eseten nyáktermelés csökkentésére, kemoterápia hatékonyságának fokozására.

A bromelin hatásai:
-segíti a fehérjeemésztést, gyorsítja az izmok regenerációját.
-probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekező rendszerét erősíti, az immunsejtek termelődését fokozza.
-csökkentheti a második szívinfarktus kialakulásának veszélyét, mert segít megelőzni a vérlemezkék összecsapódását, feloldja a fibrint, vagyis azt a fehérjét, amely vérrögök kialakulásához vezethet,
-erősítheti a kemoterápia hatékonyságát, és megakadályozhatja a rákos sejtek osztódását. Kimutatták, hogy rákellenes vegyületek termelését segítheti elő,
-hatásos lehet a visszértágulat kezelésében. A kitágult erekben kevés a fibrin természetes lebontásához szükséges
plazminogén aktivátor. A bromelin hasonló hatást fejt ki és megakadályozza, hogy a visszerek környezetében a bőr elveszítse rugalmasságát.
-gyulladáscsökkentő hatásáról reumás ízületi gyulladás esetében is beszámoltak.
-természetes fájdalomcsillapítóként alkalmazzák p1. osteoathritis esetén.
-váladéktermelést csökkentő hatása miatt heveny arcüreggyulladás esetén is jelentős javulást tapasztaltak bromelinterápiát követően.
-a szervezetben keringő immun-komplexek szintjét is csökkenti a bromelin, ami például szklerozis multiplex esetén kedvező hatású.

Gyakorlatilag nincs mellékhatása, allergiás bőrkiütés, szapora szívverés nagyon ritkán előfordulhat.
  603.jpg
 
Pro Intenzyme kapszula 250db
Cikkszam: 603
 
Elkerülhető a puffadás, gázképződés, székrekedés!
A nem megfelelően előemésztett fehérje az emberi béltraktusban nem csak kellemetlen közérzetet okoz, mint például a puffadás, gázkpződés, székrekedés, hanem káros lehet egészségünkre is.
A proteáz enzimek a fehérjéket hasítják, illetve az aminosavig bontják a proteineket.
Alkalmazása főként a magas fehérje- alacsony szénhidráttartalmú étrend, diéták esetén, a fehérje-emésztés támogatására, valamint az anyagcsere fehérjebontásának meggyengülése esetén javasolt.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 57
Heti: 124
Havi: 484
Össz.: 268 858

Látogatottság növelés
Oldal: Emésztörendszerünk segítői az enzimek!
FLAVIN7-VITAMINOK - © 2008 - 2024 - flavin-termekek.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »